VİNALES VADİSİ

 29.01.2022

Vinales Vadisi

Vinales Vadisi 1999 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Vinales Vadisi, Küba’da yer alan karstik bir çöküntüdür. Vadi, 132 km² bir alana sahiptir .

Dağlarla çevrili olan  Vinales Vadisi’nde yapılan tarım üretimde, özellikle de tütünlerde halen geleneksel teknikler kullanılmaktadır.

Vinales vadisi
Mural de la Prehistoria 

1961 yılında Fidel Castro'nun isteğiyle Leovigildo Gonzalez tarafından sarp bir kayanın üzerine çizilmiş ve insan elinden çıkan en büyük yağlıboya tablo, Mural de la Prehistoria.120 metre yüksekliğe ve 160 metre genişliğe sahip bir duvar resmi, bugüne kadar gezegendeki en büyük açık hava resimlerinden bir tanesidir. Duvar resminin kendisi genellikle aşırı abartılmış olarak etiketlense de, yemyeşil Viñales Vadisi ziyaret etmeye değer .

Mural de la Prehistoria

İlk yumuşakçalardan ve diğer eski deniz organizmalarından yayılan kaya yüzü duvar resmi, dinozorlar çağında hareket eder ve üç dev kırmızı insan figürü ile biter.  Yaratıcısının ölümünden sonra duvar resmini korumak için büyük bir çaba harcandı.


Vinales Vadisi

Vinales Vadisi

Vinales Vadisinde bulunan Cueva del Indio. 46 km'lik uzantısı ile tüm adanın en büyüğüdür .Mağaranın içinde bazı muhteşem mağara resimlerine ve ayrıca Kolomb öncesi Küba kültürlerinden bazı arkeolojik kalıntıları var.


Cueva del Indio

Cueva del Indio

İçerisinden San Vicente Nehri geçiyor ve buranın sahip olduğu güzelliği gözlemlerken mağaranın bir bölümünü harika bir motorbotla gezebilirsiniz.

Mağaranın içinde görülebilen ve güzel bir manzara oluşturan sarkıt ve dikitlerin jeolojik oluşumları nedeniyle ziyaretçiler için oldukça ilgi çekicidir . Cueva del Indio , bu yeraltı doğa harikasının iç kısmına hayran kalmanıza izin verecek şekilde aydınlatılmıştır.


Cueva del Indio

Cueva del Indio

Cueva del Indio (mağaranın çıkışı)

Vinales Vadisi

Bu bölgede Küba Purolarının yapımının seyredebileceğiniz tütün çiftlikleri de var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder