TAZI KANYONU

                                 TAZI KANYONU

gittik gezdik
tazı kanyonu
Köprülü Milli Park sınırları içerisinde bulunan yeni yeni güzelliği keşfedilen Bilgelik vadisi olarak da adlandırılan Tazı Kanyonu'nu popüler kılan,  200 metrelik uçurumlardan uzanan görüntüsü.Trekking tutkunları için uygun yürüyüş mesafesinde olmasından dolayı oldukça popüler bir rota.
gittik gezdik
tazı kanyonu
Eğer arazi aracınız varsa, kanyonu izleme noktasına bir kilometre kalıncaya kadar araçla gidebilirsiniz. Aracınız arazi aracı değilse Yaklaşık 4 km kadar yürüdükten sonra kanyona ulaşılıyor. Panaromik görünümün olduğu bölgede, 200 metrelik kayalıklarda herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Bu yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor.
gittik gezdik
tazı kanyonu

Köprülü Milli Park içinde rafting merkezlerini geçtikten sonra Gaziler yolunu takip ederek gidebilirsiniz. En iyisi navigasyon açmanız.Köprüçay’ın aşındırması sonucu oluşan bir kanyon.

gittik gezdik
tazı kanyonu

Antik çağlarda Persler ile Yunanlılar arasındaki Eurymedon Savaşı bu bölgede yapılmış. Bu nedenle Köprüçay nehri tarihte Eurymedon -güzel akan su- olarak geçtiği rivayet ediliyor.

gittik gezdik
tazı kanyonu

Antalya’da bir hafta geçirebileceğiniz bir bölge. Köprülü kanyona gelmişken Tazı kanyonunu, selge antik kentini ve adam kayaları gezmenizi tavsiye ederim. Tabi bu arada rafting yapmadan da gitmeyin. Eğer kalabiliyorsanız çadırda kalın. Köprüçay kenarında su sesiyle uyumak en güzel deneyiminiz olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder